Fjärde generationen, är dagens Boréns Måleri

Idag är Boréns Måleri inne på fjärde generationen målare och det är Mats Borén som går vidare i sin far Ingemars fotspår och driver firman tillsammans med sin son Niclas Borén. Företagets uppdrag har de senare åren expanderat och har nu utöver familjemedlemmar även anställda målare.

Boréns Måleri är beläget i Västerås och har hela mellansverige som arbetsområde. Ett familjeföretag som riktar sig mot företagskunder och privatskunder och som fortsätter att nå goda resultat och få nöjda uppdragsgivare med sin ödmjukhet, personliga framtoning och yrkesprofessionalism.

Isak Borén

Mannen i hatt och mustasch, Leonard Borén arbetade som stenhuggare. Han var en av dom som var med och byggde upp Anundshögs skeppsgravar. Även Isak Borén, Leonards son arbetade till en början som stenhuggare, men bestämde sig sedan för att göra något eget. Isak grundade då Boréns Måleri år 1932 i Tortuna, Västerås. På den tiden låg uppdragen mest förlagda hos bönder, grevar och baroner. Målandet skedde under sommarhalvåret, den tiden det är gynnsammast för måleri och vinterhalvåret bestod bl a i att grovtvätta storkök och i att renovera och måla möbler. Tillsammans med sin son Ingemar drev Isak företaget framåt och med goda resultat.

Dekorationsmåleri Då och Nu

Förutom traditionellt måleri så använde sig Isak, i renoveringsarbetet, av vacker och av få behärskad, målarkonst; ådring och marmorering. En mycket populär metod på den tiden, där den allra enklaste furuyta förvandlades till synen av nylackad rödbrun mahogny. En konstform som även idag, tre generationer målare senare, utförs med lite nyare redskap och tekniker men med samma vackra resultat och upplevelse.